Menu Vind Restaurant
* maandag 26 juni 2017 *

Oogst van Marleen van Es – review

Susan Aretz – Reviews

review

Eten en koken met de seizoen is de ondertitel van het tweede boek van Marleen. Na ‘Eten uit de Volkstuin' nam ze de tijd om haar tweede boek te maken.

En wat kan ik meer zeggen dan dat dit een jaloersmakend mooi én lekker boek is. En een meer dan waardige opvolger van haar eerste!

Oogst_cover

Eten en koken met de seizoenen

In alle opzichten onderscheid dit boek zich van de reguliere kookboeken. Dat ligt niet alleen aan de grootte en het grote lettertype alleen. Het ligt vooral aan het complete boekwerk met waanzinnige combi van topfotografie (wederom door Marleen zelf gedaan, zie ook haar foto van de merengue hieronder, te mooi gewoon) en smakelijke, verrassende én maakbare recepten.

Oogsten en buiten eten

Volgens Marleen zelf behelst het boek hetgeen ze het liefst doet “oogsten en buiten eten. Alleen of met familie en vrienden. En met alle groenten die ik lekker vind.” In het boek dan ook volop groente, in alle voorkomende en minder voorkomende gedaantes.

Meringue ©Marleen van Es
  Foto door Marleen zelf, hoe mooi!

Zoals de ondertitel al doet vermoeden is het boek opgedeeld in seizoenen. En per seizoen in een aantal terugkerende thema’s Ontbijt – Lunch – Hapje/drankje – voorgerecht – hoofdgerecht – dessert en basics. Het maakt het een mega compleet boek met werkelijk voor ieder moment van de dag iets dat je kunt maken.

Jaloersmakend compleet en prachtig boek

Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit de tuin te oogsten om de recepten te kunnen maken. Ga naar je favoriete groenteboer en koop wat je wilt maken. Vraag voor de grap jouw groenteman ook eens wat er nu in het seizoen is en probeer iets dat je nog nooit eerder hebt gegeten. Dikke kans dat in het boek van Marleen een recept staat dat je wilt uitproberen.

tuinbonen vd BBQ_Marleen

Koken uit Oogst

Vooraan op de plank komt dit boek van Marleen, want ik zag zó veel recepten die er watertandend lekker uit zien. Afgelopen weekend maakten we de tuinbonen van de barbecue (zie foto hierboven, zó lekker!), de coleslaw met tahin dressing (zie foto hieronder) aten we bij de BBQ ribs, en met jullie deel ik het recept van de vlierbloesemtiramisu die we ook aten. Maar ik denk dat dit zo’n boek is dat je uit de kast blijft pakken, ter inspiratie, om je aan te vergapen of om nog meer uit te maken.

Coleslaw tahindressing_Oogst

Nú naar de boekhandel

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben nogal enthousiast over Oogst. Mocht er nou één boek zijn waar je je geld aan wilt spenderen dan is het dit boek van Marleen van Os. Dan ga ik nu even verder met extreem jaloers zijn op haar talent, want iemand die alle facetten van een boek zo mooi weet te vangen, die kun je alleen maar enorm feliciteren met het benutten van al haar talenten. Complimenten Marleen!

Oogst van Marleen van Es is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 34,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online via Bol.com

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier