Menu Vind Restaurant
* vrijdag 22 januari 2016 *

Ontbijtbrood met bosbessen (uit de oven)

Susan Aretz – Recepten

ontbijt

Dit was zó ongelofelijk lekker, dat ik het eigenlijk ter plekke helemaal had willen opeten. Maar ja, in de middag, niet echt een ontbijtmoment. Dus keurig gewacht tot 's ochtends, en toen hebben we er als gezin enorm van genoten.

Dit is echt een verwenontbijt, maar ook een te gekke manier om restjes brood op te maken. Gauw zelf proberen!

Voor 4 personen

Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk

Ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie

Opmaken met restjes brood

Ik had nog restjes dik gesneden brood liggen van de cinnamon toast die ik eerder deze week maakte, en ook nog 2 kapjes van keizerbroodjes. Dit is dus een ideaal gerecht om restjes oud brood op te maken. Gebruik ieder soort brood dat je hebt liggen!

Ontbijtvariatie

Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan op je ingevette ovenschaal. Daarover heen verspreid je de roomkaas. Gebruik een lepel om het eruit te scheppen. Ik heb minimaal roomkaas gebruikt, maar gebruik rustig meer als je dat lekker vindt.

Ontbijtbrood uit de oven

Daarover heen gaat de kaneelsuiker (ook die was over van de cinnamon toast). Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Kluts het ei los met de melk en giet dat over de ovenschaal uit. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken. Haal het, voordat je het in de oven afbakt, een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen.

Efficiënt ontbijten

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier