Omelet met asperges en munt



Dit is mogelijk een van de makkelijkste gerechten op Smulpaapje, maar zo lekker vol van smaak! Met recht het voorjaar op je bord. Ideaal voor een snelle maaltijd door de week, of een lekkere groene lunch in het weekend.

Het allerlekkerste met verse doperwtjes. Maar wil je naast snelheid ook gemak, dan haal je de erwtjes gewoon uit de vriezer.

Omeletasperges Smulpaapje

Voor 4 personen

500g groene asperges
1kg verse doperwten (netto 400g erwtjes)
8 eieren
4el ricotta
3-4el verse munt, fijngesneden
200g geraspte kaas, naar keuze
200g verse spinazie

Snelle maaltijd met groene groente

Snijd van de asperges een centimeter aan de onderkant af, gooi die weg en snijd de rest van de asperges in 3 delen. Dop de erwtjes (of haal 400g erwtjes uit de vriezer). Zet een grote pan met water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin, in 3-4 minuten, de asperges en erwtjes. Doe de spinazie in een zeef en giet hierboven de erwtjes en asperges af. Van de warmte van het kokend water slinkt de spinazie voldoende om zo te gebruiken. Laat alles goed uitlekken.

Omelet met voorjaarsgroente

Klop de eieren los met de ricotta, zout, peper en munt. Verhit in 2 grote koekenpannen (of bak in delen) een beetje zonnebloemolie (of boter). Giet het eimengsel in de hete pan, roer met een spatel de bodem iets los en strooi de geraspte kaas erover. Bak tot de onderkant gaar is. Vouw de omelet dan dubbel in de pan en op lager vuur laat je ‘nu door en door gaar worden. Serveer met de groente en lekker wat vers brood en gezouten boter.

Gepubliceerd op 25 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!