Menu Vind Restaurant
* zondag 10 juli 2016 *

Mosselpakketjes uit de oven (incl tip voor bereiding op de BBQ!)

Susan Aretz – Recepten

bbqdinereenpansmaaltijdfastfoodvis

Een zomers vispakketje dat je zowel uit de oven, als op de barbecue kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten, die je ook naar hartenlust kunt afwisselen al na gelang de groente die je nog in huis hebt.

In minder dan een kwartier open je dan je eigen, dampende mosselpakketje op tafel!

Voor 4 personen, als lichte maaltijd

1,5 kg mossels, goed gewassen en gebroken schelpen verwijderd
3 dunne stengels prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 kleine winterwortel, in blokjes
16 kleine tomaatjes, gehalveerd
½ venkel, in dunne reepjes
schil van één citroen, in dunne reepjes (citroen goed boenen)
handje platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Verder nodig: oven voorverwarmen op 225C of een gloeiend hete barbecue * aluminiumfolie

Mossels uit de oven

Scheur 3 lange stukken aluminiumfolie per pakketje af. Eentje in de breedte, daarop eentje in de lengte (je maakt als het ware een kruis) en daarop nog eentje in de breedte. Vouw de buitenste randen dubbel, naar binnen. Alsof je een bakje knutselt.

Snelle maaltijd met mossels

Verdeel de groente over de vier pakketjes, in het midden en leg daarop de mossels en citroenschilletjes, tot slot wat zout en peper erover. Klein scheutje wijn (of water) erin en vouw dan de pakketjes dicht, maar laat iets een gaatje aan de bovenkant open, zodat de stoom eruit kan.

Mosselpakketjes

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die in de oven. Afhankelijk van de grootte van je mossels zijn ze na 12-15 minuten gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open! Mossels die onverhoopt niet zijn geopend niet eten! Serveer met knapperig stokbrood, wat kruidenboter en je favoriete groente.

Mossels van de barbecue

Bak je de pakketjes op de barbecue dan kun je dezelfde bereidingstijd aanhouden, er van uit gaande dat je barbecue goed heet is. Heb je een kamado barbecue dan bereid je de mossels indirect en verhit je de barbecue tot 225C.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier