Menu Vind Restaurant
* woensdag 8 november 2017 *

Mocha latte havermout met chocola & kersen

Susan Aretz – Recepten

havermoutontbijt

Een dringend advies om morgen 10 minuutjes uit te trekken en je nieuwe favoriete ontbijt klaar te maken. Het mijne is het inmiddels al, want álles wat ik lekker vind zit in dit havermoutontbijtje uit Van haver tot gort van Ingrid Hofstra (de review daarvan lees je hier)

Warme havermout, espresso, cacao. Een crunchy topping en het zoete van de kers en de warmte van kaneel. Laat voor een kinderontbijt de espresso weg, maar geniet er zelf met volle teugen van!

Mochalatte havermout_Ingrid.jpg

Mocha latté Havermout voor 1 persoon

voor de crunchy topping

2el havermoutvlokken
snuf kaneel
½ tl lichte basterdsuiker (of kokosbloemsuiker, zoals in het boek)

voor de havermoutpap

60g havermoutvlokken
250ml water
1tl cacao
1el water
50ml koffie (ik zette espresso)
1tl honing
1tl vanille

voor de garnering

melkschuim, die ik maakte met de opschuimer
verse kersen, ontpit (of gebruik zoals ik zure kersen uit een pot)
extra kaneel

Zo maak je de mocha latte havermout

Maak eerst de topping. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker in een droge koekenpan en rooster circa 10 minuten op laag vuur. In de tussentijd maak je de de pap. Meng havermout en water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa 2 minuten doorpruttelen. Haal van het vuur.

Havermout met espresso & chocola

Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij de havermout en roer het door. Voeg koffie, honing en vanille-extract toe en meng even door. Zet opzij met deksel op de pan terwijl je de melk opschuimt. Om te serveren doe je de warme havermout in een diep bord. Schep het melkschuim boven op de pap en garneer met de crunchy havermout topping, een beetje kaneel en wat kersen.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier