Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 december 2015 *

Smulpaapje kookt! - Mini jacket potato met frisse topping

Susan Aretz – Kerstmenu 2015

aardappelkerst2015

Soms is lekker zo simpel, zoals met deze gepofte kleine aardappeltjes uit de oven. Terwijl jij geniet van het gezelschap dat in huis is doet de oven z’n werk. Makkelijker wordt het niet.

Naturel al lekker, maar nóg lekkerder met een frisse topping. Smullen maar!

Voor 4-6 personen

1kilo aardappel (kriel in de schil werkt top)
1tl zeezout
2el olijfolie

Voor de topping

125ml zure room
verse bieslook

Ovenschaal – oven voorverwarmen op 190C

Gepofte aardappel uit de oven

Hussel de aardappeltjes (niet schillen!) met de olijfolie en het zout en spreid op een bakplaat, die je bedekt hebt met bakpapier. Bak ze zo een uur in de voorverwarmde oven. Haal ze er dan uit en laat even 10 minuutjes afkoelen.

Doe ze dan in een mooie, grote schaal en snijd met een scherp mes een kruisje in de bovenkant van alle aardappeltjes. Doe hierin een theelepel zure room en garneer met fijn gesneden bieslook. Nog wat versgemalen zwarte peper erover heen en klaar ben je!

Eén reactie

Reactie van Marian

Ziet er erg lekker uit!

Reactie formulier