Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 oktober 2017 *

Mexicaanse chowder met kip & mais

Susan Aretz – Recepten

dinerkipmexicaanssoep

Een chowder is een soep waar ook melk of room aan wordt toegevoegd, waardoor hij lekker romig is. Deze chowder zit bomvol met nog meer lekkers, zoals bonen, mais en kip.

Een goedgevulde maaltijdsoep dus, met een Mexicaans tintje. Vul aan met een kom nacho’s, wat avocado en zure room en je hebt een volwaardige maaltijd.

Mexicaanse chowder Smulpaapje

Voor 6 personen

500g kippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 ui, gesnipperd
2el neutrale olie
500g prei, in ringen
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus (meer mag natuurlijk altijd)
zout en peper

Voor erbij: nacho’s, zure room, avocado (of maak guacamole)

Mexicaanse maaltijdsoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten aan en voeg dan de prei toe, die je even mee omschept. Voeg de (hele) kippendijen toe, als ook de bouillon, de 2 grote blikken mais en de bonen, bestrooi met de kruiden en breng alles aan de kook.

Romige chowder met mais en kip

Laat de soep 30 minuten op zacht vuur pruttelen en haal dan de kip eruit. Met een staafmixer pureer je de soep half, dus niet glad!, zodat je nog wat textuur overhoudt. Snijd de gare kip in dunne reepjes en doe die, samen met het uitgelekte, kleine blikje mais, terug in de soep en doe de melk/room erbij. Laat nog even goed warm worden. Roer er dan de geraspte kaas door en breng verder op smaak met srirachi saus. Serveer de soep met de nacho’s.
 

2 reacties

Reactie van René

Lijkt me lekker, staat te pruttelen voor vanavond en het smaakt al goed. Ik mis in de bereidingswijze de halve liter room/melk. Ik neem aan dat deze er aan het eind, samen met de geraspte kaas in moet?

Reactie van Smulpaapje

Je hebt helemaal gelijk René, ik pas het recept aan. En je hebt gelijk, die voeg je tot slot toe maar laat je wel goed mee warm worden. Ik hoop dat je het lekker vond.

Reactie formulier