Menu Vind Restaurant
* vrijdag 1 juli 2016 *

Makreel met citroen

Susan Aretz – Recepten

dinervis

Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zó simpel is het om makreel te bakken. Tegelijkertijd wil ik jullie hiermee ook laten zien hoe makkelijk en betaalbaar vers koken kan zijn.

Door pure ingrediënten te gebruiken, vis te kopen die in het seizoen is en door er daarna zo min mogelijk mee te doen.

Voor vier personen

4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
rasp van 1 citroen
zout en peper
klein scheutje olie

Gebakken makreel met citroen

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Rasp de (schoongeboende!) citroen en bestrooi de makreel hiermee, daarna zout en peper erover. Verhit een koekenpan goed heet, scheutje olie erin. Met de huidkant naar beneden nu 3 minuten bakken, voorzichtig omdraaien en dan nog 3 minuten. En klaar ben je!

Serveer je gebakken makreel met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes, die je op smaak brengt met een klein scheutje citroenolie, zout en peper.

 

Eén reactie

Reactie van Martine

Superlekker, Maar ik heb er wat zuiderse tabuleer met tomatentapenade bij geserveerd. Heerlijke vis en zeer gezond veel omrge 3

Reactie formulier