Menu Vind Restaurant
* zaterdag 12 maart 2016 *

Maaltijdsalade met linzen en gerookte kip

Susan Aretz – Recepten

fastfoodkipsaladetomaten

Over het algemeen zijn kinderen niet de grootste liefhebbers van salades. Ik hou er wel van, en bedacht een manier waarop we er toch met z’n allen van zouden kunnen eten.

De manier waarop je een salade presenteert helpt in dit geval. Alle ingrediënten samen op één bord, zodat iedereen kan kiezen wat ‘ie lekker vindt, en pas daarna hussel je alles door elkaar!

Voor 4 personen

125g gedroogde linzen (4 uur weken)
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie
zout en peper
200g gemengde salade
150g gerookte kipfilet
200g mini tomaatjes
½ rode ui, in reepjes
100g Kalamata olijven
100g feta
platte peterselie, naar smaak

voor de dressing

2el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico
zout & peper

Gedroogde linzen

Voor deze salade gebruikte ik gedroogde linzen die, na het weken, in 30-40 minuten gaar worden gekookt. Giet ze af en meng met het citroensap, olijfolie, zout en peper. Maar natuurlijk kun je ook een blik gekookte linzen gebruiken. Giet die dan af, spoel even onder de koude kraan af en laat goed uitlekken.

Maaltijdsalade met linzen en gerookte kip

Op een groot bord leg je nu alle ingrediënten los van elkaar. De dressing maak je alvast klaar, maar giet je er nog niet over heen. Laat iedereen van het bord kiezen waar ‘ie trek in heeft en pas op je eigen bord giet je een klein beetje dressing over je salade. Een soort saladebar, maar dan gewoon aan tafel ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier