Menu Vind Restaurant
* zaterdag 19 november 2016 *

Linzensalade met bietjes en halloumi

Susan Aretz – Recepten

dinersaladevegetarisch

Net als bij de pasta met tonijn kun je dit gerecht met grotendeels voorraadkast ingrediënten maken. Wat bij deze salade écht het verschil maakt is de azijn die je gebruikt. Ik gebruikte frambozenazijn, die alles net dat zoetje geeft en in balans brengt.

Serveer de salade lauwwarm, met net gebakken lekker zoute Halloumikaas en je weet niet wat je proeft!

Linzensalade bietjes en halloumi Smulpaapje

Voor 4 personen

2 blikken linzen (à 400g, ik gebruikte Bonduelle), afgespoeld en uitgelekt
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel), in plakjes
100ml extra vierge olijfolie
2el frambozenazijn (Foodelicious)
1tl Sumak (Souq)
15g platte peterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper

Warme maaltijdsalade met linzen en bietjes

In een pan meng je de linzen, bietjes en ui en laat die op laag vuur lauwwarm worden. Voor de dressing meng je olie, azijn, sumak, zout, peper en peterselie. Proef en check of je ‘m zo lekker vindt. Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hier de plakjes halloumi om en om goudbruin in aan.

Linzensalade met bietjes

Doe de dressing bij de linzen en bietjes, heel voorzichtig omscheppen zodat je de linzen niet kneust. Doe in een mooie kom, leg de plakjes halloumi kaas erop, nog een klein beetje peterselie erover en serveer met een lekker stuk knapperig brood.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier