Menu Vind Restaurant
* zondag 25 december 2016 *

Komkommerbites met Hollandse garnalen

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeoudennieuw

De romigheid van een zelfgemaakte cocktailsaus in combinatie met de bite van de gemarineerde komkommer. Mmmmm! Alles is van te voren klaar te maken, zodat je op het laatste moment het hapje alleen nog maar hoeft samen te stellen.

Wil je een budgetvriendelijker alternatief, gebruik dan bijvoorbeeld rivierkreeftjes of IJslandse garnalen.

Wat heb je nodig

1el olijfolie
1el limoensap
zout en peper
1 komkommer, gewassen en geschild
100g Hollandse garnalen
zelfgemaakte cocktailsaus ( ½ van het aangegeven recept)

Snelle borrelhapjes met Hollandse garnalen

Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1cm dik. Meng olie met limoensap, zout en peper en doe de komkommer erin. Laat zo lang staan als je wilt. Maak de cocktailsaus en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Om te serveren: laat de komkommer goed uitlekken. Meng de garnalen met de saus en verdeel over de komkommerschijfjes. Garneer desgewenst met wat fijngesneden (of gedroogde) dille.

garnalen amuselepel hapje

Alternatief

Je kunt dit hapje ook heel chique op een amuselepel presenteren. Gebruik dan een stukje little gem sla, in plaats van de komkommer.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier