Menu Vind Restaurant
* woensdag 17 januari 2018 *

Koken met Karamel - review

Susan Aretz – Reviews

review

De potjes karamel van Caramelz kende ik al een tijdje. Op mening foodmarkt kon je Constan tegenkomen, met zijn arsenaal aan huisgemaakte, fantástische potjes caramel in iedere smaak denkbaar. Mening potje is met ons meegegaan en vooral in no time opgegaan. Mmmm!

Nu hoef je niet persé meer zijn kraam op te zoeken, maar kun je ook thuis aan de slag om zelf karamel te maken volgens zijn befaamde recept. En dat blijkt eenvoudiger dan gedacht.

karamelkookboek

Koken met Karamel

Ik heb het boek best even laten liggen, niet alleen omdat de decembermaand heel druk was maar ook omdat ik twijfelde of ik dat wel zou kunnen, zelf karamel maken. In de kerstvakantie toch de stoute schoenen aangetrokken en verdomd! Dat kun je dus écht heel prima zelf.

Stap voor stap karamel maken

In het boek staat stap voor stap beschreven hoe je zelf karamel maakt. En hoewel ik echt stronteigenwijs ben – als er staat niet roeren, hou ik dat dus maximaal 5 minuten vol… - lukt het me tóch om een prachtige pot gezouten karamel te maken. Zo tof. Wel levensgevaarlijk ook, want het recept van Constan is verslavend lekker!

Karamel, hartig & zoet

Naast het basisrecept voor karamel staat het boek krijg je volop varatierecepten aangereikt, maar staat het boek ook vol met geweldige recepten waar je karamel in kunt gebruiken. En dat kan dus in zoete recepten, wat geen verrassing is maar zeker ook in hartige recepten. En juist dat gedeelte is zo verrassend en tof!

Meer dan zoetigheid

Dat maakt dit boek ook zo tof. Eén keer maken, is talloze variatiemogelijkheden. Of je nu zal van de barbecue  of een maakt of sticky spareribs of een groentetaart, je kunt er karamel bij gebruiken. Of maak zelf je eigen koffiesnoepjes of een banaan-toffeetaart (oooooh die ziet er zó lekker uit!).

Oh en ook in dit boek weer, net als in bijvoorbeeld het Pindakaaskookboek, is de fotografie werkelijk uitmuntend en verzorgt door Saskia Lelieveld

gezouten karamel Smulpaapje

Gezouten karamel

Ik maakte een gezouten karamel en had een grote pot vol. Daarmee maakte ik o.a. cinnamon confetti rolls mee, waar ik karamel op deed. Maar ook gewoon zo, op een brioche toast met wat amandel kokospindakaas & karamel, mijn hemel wat lekker! Eigenlijk kun je het dus beter niet maken, want het is verslavend lekker. Natuurlijk deel ik recept met je, voor de gezouten karamel maar ook voor de cinnamon rolls die ik er mee maakte. Goede voornemens doe je volgende week maar weer aan... 😉

Karamel kookboek

Dit kookboek is er voor de liefhebber van karamel en voor als je meer met karamel wil maken, dan je in eerste instantie denkt dat je er mee kunt. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Loopvis, kost € 17,50 en is o.a. bij Loopvis zelf en bij Bol.com te koop

Caramelz kopen

Geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wel zin in karamel. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen bij Caramelz

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier