Köfteburgers uit Sirocco



Van een zeer Westers gerecht maak je met een paar andere kruiden in één keer een Midden Oostenburger die super sappig is met een krokant korstje met dank aan het recept uit Sirocco van Sabrina Ghayour.

Ik serveerde ‘op een Engelse muffin, die ik roosterde en halveerde. Maar kies vooral het broodje dat jij lekker vindt, net als de topping.

Voor 4 burgers

500g rundergehakt
20g verse koriander, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 bosje lenteui, in fijne ringetjes
2tl knoflookkorrels
2tl korianderpoeder
2tl kurkuma
1tl gerookt paprikapoeder
2 eieren (maat L)
olie, om in te bakken
4 hamburgerbroodjes naar keuze

Voor erop/erbij

plakjes tomaat
augurk
dunne rode uienringen
ketchup/mayonaise/mosterd

Verse hamburgers met een Midden Oosten touch

Meng het gehakt met de koriander, lenteui, kruiden en eieren en meng heel goed. Verdeel in vier delen, rol van ieder deel een bal en druk dan plat tot een burger. Ik heb ze hierna even een uurtje in de koelkast gezet om op te laten stijven, maar dat hoeft niet.

Köfteburgers uit Sirocco

Verhit twee koekenpannen op middelhoog vuur en verhit een klein scheutje olie. Bak de burgers ongeveer 8 minuten aan iedere kant tot ze mooi goudbruin. Rooster in de tussentijd je broodjes en zet je toppings klaar, zodat straks iedereen zijn favoriete burger kan samenstellen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!