Menu Vind Restaurant
* donderdag 21 december 2017 *

Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodkip

Via Facebook liet ik jullie kiezen welk recept uit Feast van Sabrina Ghayour ik met jullie zou delen. Blij ben ik dat jullie kozen voor de kipshoarma. Want niet alleen ben ik super trots op de foto die ik er van maakte (met dank aan mijn dochter voor het handmodel zijn 😉).

Maar het is ook nog eens een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden en lekker lang laten marineren. Daarna zit je in nog geen kwartier aan tafel. Smullen maar!

Kipshoarma Feast

Kipshoarma voor 4 personen

600g kippendijen, zonder bot/vel
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
rasp van 1 citroen (goed boenen)
zout & peper

voor erbij

Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar pittabroodjes kan ook)
Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
tomaat, in plakjes
snackkomkommers, in kwarten
1 rode ui, in dunne ringen
4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)

Kipshoarma uit Feast

Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.

Snelle zelfgemaakte shoarma

Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!

Kipshoarma

4 reacties

Reactie van annelous

In het recept staat dat de kip in de yoghurt gemarineerd moet worden, maar de flatbread moet ook ingesmeerd worden met de yoghurt..?

Reactie van Smulpaapje

Ja, dat doe je voor je de flatbreads belegt, voor wat extra smaak (zie laatste alinea van het recept)

Reactie van anne

Aha, dit is dus niet de gemarineerde Griekse yoghurt:) Thnx

Reactie van Kathleen

Hoi Suzanne,

Verwarm je de flatbreads ook even, en zo ja, hoe.

Groet,

Kathleen

Reactie formulier