Menu Vind Restaurant
* woensdag 18 mei 2016 *

Kipgyros

Susan Aretz – Recepten

bbqfastfoodkip

Je marineert de kip de avond van te voren en op de dag zelf hoef je alleen ‘m alleen maar te grillen (of gebruik de barbecue op mooie dagen) en in een broodje te stoppen.

Dat is fastfood in optima forma en stukken lekkerder (en ook nog eens budgetvriendelijker) dan laten bezorgen. Serveer vooral ook deze zelfgemaakte tzatziki erbij!

Voor 4 personen

4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook geperst

verder nodig: pittabroodjes, munt, gemengde sla & rode ui

Kipgyros met tzatziki

Meng de olie met citroensap en knoflook. Leg de kippendijen erin en bestrooi met oregano. Zout en peper erover heen, goed doormengen en afgedekt (in de koelkast) de hele nacht laten marineren.

Kip van de barbecue

Verhit een (grill)pan (of de barbecue) tot ‘ie gloeiend heet is en grill de kippendijen, 5 minuten aan iedere kant (of tot ze goed gaar zijn). Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Broodje gyros

Verwarm een pittabroodje, of een flatbread. Doe er wat dunne ringetjes rode ui, fijngesneden munt en sla in en stop er dan de reepjes kip in. Maak het geheel af met een flinke schep verse tzatziki. Smullen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier