Menu Vind Restaurant
* donderdag 17 maart 2016 *

Kip met halloumi uit de oven

Susan Aretz – Recepten

eenpansmaaltijdkipovenschotel

De inspiratie voor dit recept kwam van Annabel Langbein die ik halloumi en kip uit de oven zag maken, waar ik accuut van ging watertanden.

Ik gebruikte alle restjes groenten die ik kon vinden en voegde kip en halloumi toe. Het resultaat was watertandend lekker!

Voor 2 personen (makkelijk te verdubbelen)

2 drumsticks
2 takjes verse tijm
½ rode ui, in reepjes
10 kastanjechampignons, in kwarten
10 cherrytomaatjes
1 dunne prei, in ringetjes (goed gewassen!)
halve halloumikaas, in plakjes (MiddenOosten winkels)
1tl balsamico
1el maple syrup
1el citroenolie

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschotel

Kip uit de oven met groente en halloumi

Alle groenten gaan in de ovenschotel, leg daar de kip tussen die je hebt gekruid met zout en peper. Besprenkel met de balsamico, maple syrup en citroenolie en stop de takjes tijm er goed tussen. Tot slot de plakjes Halloumikaas erop en bak het dan 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de plakjes kaas even om, zodat ze aan beide kanten goudbruin bakken.

Snelle ovenschotel met kip

Zodra de kaas goudbruin is en de kip gaar (als je in de drumstick prikt komt er alleen helder vocht uit) haal je de ovenschaal uit de oven. Serveer met frietjes, rijst of pasta. Eigenlijk is alles hier lekker bij!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier