Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 februari 2018 *

Kikkererwten curry met spinazie

Susan Aretz – Recepten

bonencurrydinerkikkererwtenvegetarisch

Ik hou er van om een aantal keren per week vegetarisch te eten. Dat doen we soms met vleesvervangers, maar steeds vaker ook met een vegetarische curry. Het fijne daarvan is namelijk dat je die zo pittig, maar dus ook zo mild kunt maken als je zelf wil.

Kikkererwten zorgen voor de bite in deze curry en de kokosmelk, samen met de pindakaas, voor een milde smaak in combinatie met de gebruikte kruiden. Probeer maar eens, je zult verrast zijn hoe lekker het is!

kikkererwten kokoscurry

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat, in blokjes
150g puntpaprika, in reepjes
2 blikken kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
sap van 1 limoen
1el pindakaas (ik gebruikte kokos/amandel van Pip & Nut)
400g verse spinazie

Kidsproof curry met spinazie

Verwarm in een grote pan de olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember vijf minuten zachtjes aan. Voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en warm een minuut mee. Bestrooi alles dan met de garam masala en kerriepoeder en schep het een minuut om.

Curry met kikkererwten

Voeg dan de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Vlak voor je gaat eten gaat de spinazie erbij, die je in de saus laat slinken. Breng op smaak met het sap van de limoen, zout en peper. Serveer met rijst en/of Naan.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier