Menu Vind Restaurant
* vrijdag 10 juni 2016 *

Kervelsoep

Susan Aretz – Recepten

pasensoepvegetarisch

Als de oma van onze dochter kervelsoep maakt weet ze niet hoe vaak ze moet opscheppen. Het is absoluut haar lievelingssoep. Kervel is een kruid dat gelukkig aan een comeback bezig is, dus toen ik ‘m online ontdekte heb ik meteen een voorraadje besteld en oma om het recept van haar soep gevraagd.

Kun je geen verse kervel vinden, dan kun je ook gerust diepvrieskervel gebruiken. Oh ja, en de soep is in nog geen kwartier klaar, ook heel fijn!

Voor 4 kommen

1ui, gesnipperd
1teen knoflook, geperst
2el zonnebloemolie
30g verse kervel, inclusief steeltjes
1L groentebouillon
1 aardappel, geschild en in blokjes
zout en peper

Kervelsoep

Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes op laag vuur. Doe er dan de kervel bij en laat even meebakken. Blus nu af met de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe. Laat 5-7 minuutjes zachtjes pruttelen, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Staafmixer erin, pureren en op smaak brengen met zout en peper.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier