Menu Vind Restaurant
* zondag 6 maart 2016 *

Kaneelwafels

Susan Aretz – Recepten

bakkenontbijtwafelszoet

De afgelopen tijd was ik met regelmaat op onmogelijke tijdstippen wakker. En tja.. wat doe je dan. Of tenminste ik. Dan ga je bakken. Ontbijtwafels in dit geval. Tipje uit ervaring. Zet het wafelijzer onder de afzuigkap, zodat de stoom niet om 6.15u het rookalarm doet afgaan…

Het was, ondanks het tijdstip, toch heel gezellig om door de week samen te ontbijten ;-)

Voor ongeveer 20 stuks

275g bloem
175g donkere basterdsuiker
1tl bakpoeder
1el kaneel
2tl bakingsoda
125ml zonnebloemolie
425ml melk
2 eieren, gesplitst

verder nodig: wafelijzer

Beslag voor wafels

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en bakingsoda goed door elkaar. In een maatbeker gaan de olie, melk en eidooiers. De eiwitten klop je met een handmixer tot ze stevig zijn. Meng het olie/melk mengsel door de droge ingrediënten. Tot slot vouw je de stijve eiwitten door het beslag. Niet te lang, zodat ze hun luchtigheid behouden.

Wafels bakken

Zorg dat je wafelijzer goed heet is voor je begint. Kleine juslepel beslag erin en bak daarna de wafels volgens de instructie van jouw ijzer om en om goudbruin. Met dit beslag maak je een flinke hoeveelheid wafels. Als ze zijn afgekoeld kun je ze ook prima invriezen. Verwarm ze uit de vriezer kort in een broodrooster en klaar ben je!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier