Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 november 2016 *

Italiaanse kippenpastei met heel veel groente

Susan Aretz – Recepten

dinerkip

Een ideaal gerecht voor als er meerdere mensen mee eten. Of voor als je meteen voor 2 dagen wilt koken. In zijn geheel vooraf klaar te maken en geschikt voor Smulpaapjes groot én klein.

Deze kippenpastei, uit Samen Eten, heeft een heerlijk Italiaans tintje en is ideaal om restjes kip (of ander vlees) mee op te maken. Dit is mijn versie van hun recept.

kippenpastei web2.jpg

Voor 6 personen

2 middelgrote zoete aardappels, geraspt en gemengd met 2el olie
450g (gare) kip, in blokjes
1el olijfolie
1 prei, in ringen (goed wassen)
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
500g ricotta
200ml melk (ik gebruikte half room/half melk)
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
1tl nootmuskaat
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kippenpastei

Zet een grote pan op met 1el olie en fruit hierin de prei 5 minuten aan, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de erwtjes mee, die worden straks goed gaar in de oven.

Heb je geen gare kip in huis, bak dan in een aparte pan de kip ook in 10 minuten gaar. Gebruik je gare kip, voeg die dan aan het eind toe aan de prei en paddenstoelen. Kruid met oregano en tijm, zout en peper.

Ricottavulling voor je kippenpastei

In een aparte kom roer je de ricotta los en voeg je de melk toe, meng tot alles glad is. Voeg hier de groenten/kip aan toe en schep even om. Doe alles dan in de ovenschaal, strijk glad, bestrooi met wat nootmuskaat naar smaak en dek af met de geraspte zoete aardappel. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het aardappellaagje mooi goudbruin is.


 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier