Menu Vind Restaurant
* donderdag 6 juli 2017 *

Italiaans stamppotje

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinerpreistamppot

Sommige gerechten ontstaan in je hoofd, dan ga je ze uitproberen en krijg je ’s avonds nog net geen applaus aan tafel maar wel het verzoek om deze heel snel nóg een keer te maken. Daar kun je toch alleen maar heel erg blij van worden?

Dan is dit Italiaans stamppotje ook nog eens zo gemaakt en ieder moment van het jaar lekker. Hoe fijn is dat?!

Italiaans stamppot

Voor 4 personen

1-2el neutrale olie
750g prei, in ringen en heel goed gewassen en uitgelekt
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami, in blokjes

optioneel: verse basilicum, ter garnering
 

Italiaans stamppotje

Zet de geschilde aardappels in ruim water op, breng aan de kook en kook tot ze goed gaar zijn. In de tussentijd verhit je een grote pan met de neutrale olie en smoor hierin de prei, bestrooit met zout, peper en basilicum, in 10 minuten beetgaar in aan.

Super snel stamppotje

Snijd dan de tomaatjes door de helft, de salami in blokjes en de mozzarella in stukken. Giet de aardappels af, laat even uitstomen en stamp ze fijn met de extra vierge olijfolie (in plaats van melk dus). Doe daar de beetgare prei bij en de geraspte kaas en meng even goed door. Tot slot meng je voorzichtig de tomaatjes, salami en mozzarella erdoor. Proef, eventueel nog wat zout, peper, als je het gebruikt nog wat verse basilicum en je kunt aan tafel!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier