Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 december 2016 *

Honing & tijm varkenshaas in pancetta

Susan Aretz – Kerstmenu 2016

kerstkerst2016vlees

Een prachtig stuk vlees die je met liefde inpakt in nóg lekkerder vlees. Samen met een paar simpele smaakmakers en wat eenvoudige handelingen zet je dan zonder moeite een prachtig gerecht op tafel.

Deze klassieker in een modern jasje steelt gegarandeerd de show aan tafel!

varkenshaas mosterd smulpaapje kerst

Voor 4 personen

2x250g varkenshaas (koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven)
2x50g pancetta (liefst lange plakken)
1el olie
1tl mosterd
2el honing
2x 2 takjes tijm
zout & peper

Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

varkenshaas pancetta kerst smulpaapje

Varkenshaas in pancetta

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en zet een ovenvaste koekenpan op vuur met de olie. Schroei de varkenshaasjes om en om dicht.  Haal ze uit de pan halen, smeer in met de mosterd. Strooi de blaadjes tijm over beide varkenshaasjes en wikkel ze in de pancetta. Zorg dat de pancetta met de naad naar beneden komt.

varkenshaas honing smulpaapje

Leg ze dan terug in de pan, laat de honing erover laten. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de varkenshaas in 15 minuten rosé gaar. Bedruip het vlees om de 5 minuten met de sappen uit de pan. Haal met een ovenwant uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten.

varkenshaas klaar smulpaapje kerst

Serveer met de pastinaakfrietjes en beetgaar gekookte sperzieboontjes.

Wijnadvies

Belondrade y Lurton Verdejo 2014: 10 maanden houtrijping, maar subtiel,. Enorme rijkheid in de structuur door het lange contact sur lie (contact met gistcellen).Een elegante stijl, maar aromatisch, bijna geen herkenbaar Verdejo aroma, complex en een stenige mineraliteit. Verkrijgbaar oa bij Jean Arnaud (prijs vanaf €34,95)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier