Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 december 2016 *

Honing & tijm pastinaakfrietjes

Susan Aretz – Kerstmenu 2016

kerstkerst2016

Als je eens iets anders wilt dan ovenaardappeltjes, kant en klare frietjes of pomme duchesse dan zijn deze pastinaakfrietjes een super lekker idee.

Gekarameliseerd met wat honing & tijm en lekker in de oven te maken. Daar heb je geen omkijken naar, heb jij je handen vrij om het hoofdgerecht te maken.

Pastinaak kerst smulpaapje

Voor 4 personen, als bijgerecht

2 grote pastinaken
1tl mosterd
1el honing
1tl olie
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Gekarameliseerde pastinaakfrietjes

Schil de pastinaken en snijd de onderkant eraf. Halveer en snijd daarna in duimdikke, gelijke stukken. Meng olie, honing en mosterd door elkaar en giet dit over de pastinaken, hussel goed om zodat alles bedekt is en strooi dan met de tijmblaadjes, zout en peper. Meng nog een keer goed.

pastinaak & susan kerst smulpaapje

Familieproof bijgerecht

Zet de bakplaat met pastinaken in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gekarameliseerd zijn. Schep halverwege de baktijd even om, zodat ze aan alle kanten goudbruin kunnen kleuren. Serveer met de varkenshaas in pancetta.

pastinaakfrietjes web2.jpg

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier