Menu Vind Restaurant
* donderdag 15 september 2016 *

Honing citroenkip

Susan Aretz – Recepten

dinerkip

Eigenlijk koop ik nooit meer kipfilet, niet alleen omdat kippendijen goedkoper zijn maar vooral ook omdat er veel meer smaak aan zit.

Die smaak versterk je nog eens met deze te gekke honing citroenmarinade die al in korte tijd smaakt afgeeft, maar waar je ze ook rustig een nacht in kunt laten liggen. Daarna zijn ze in nog geen 10 minuten klaar om te serveren!

honingkip met citroen

Voor 4 personen

1el honing
rasp van ½ citroen
2el citroensap
1teen knoflook, geraspt of geperst
½ tl – 1 tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
2el olie

4 kippendijen, zonder bot

Honing citroenkip

Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar en leg hier de kippendijen in. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een half uur, maar liefst langer marineren. Haal ze er dan uit, laat even uitlekken en bak ze in een goed hete koekenpan in 6-8 minuten (zonder extra olie!) goudbruin en gaar.

Serveer met avocado & granaatappelcouscous of wie weet wel met wat ovenaardappeltjes en je favoriete groente!

honingkipcitroen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier