Menu Vind Restaurant
* woensdag 5 april 2017 *

Hartige wafels met Parmezaanse kaas & bieslook

Susan Aretz – Recepten

bakkenlunchtrommelontbijtpasenwafels

Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘m heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Parmezaanse bacon&egg wafels Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
snuf zout

verder nodig: wafelijzer – eieren – uitgebakken bacon

Hartige ontbijtwafels

Meng de kaas, bieslook, bakmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk en kluts daar het ei in los en voeg de zonnebloemolie toe. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Laat even staan terwijl je je wafelijzer verhit.

Wafelburgers met bacon & eggs

Bak de wafels in je warm wafelijzer, ongeveer in 3-4 minuten, goudbruin en gaar. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster, zodat ze ook lekker knapperig kunnen worden. Maak het beslag op en verhit ondertussen een koekenpan, waarin je de bacon – zonder toevoegde olie – knapperig en goudbruin bakt. Tot slot een eitje, sunny side up, bakken.

Bacon & eggs wafels als ontbijt

Leg een wafel op een bord, daarop 2 plakjes bacon en het gebakken eitje. Daarop nog een wafel en je kunt aan tafel! Houd je wafels over? De dag erna even in de broodrooster en ze kunnen ook heerlijk mee in de lunchtrommel met bijvoorbeeld een plakje kaas erop.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier