Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 februari 2018 *

Hartige broccolitaart

Susan Aretz – Recepten

broccolidinerhartigetaart

Broccoli is een van de meest kindvriendelijke groente, bijna alle kinderen lusten het wel. Maar je kunt er meer mee dan het alleen maar te koken. Wat dacht je van een goedgevulde hartige taart met broccoli.

Ik deed er gerookte vis door heen, maar het kan natuurlijk ook met ham of spekjes. Of laat het weg en voeg noten toe voor een vega variant. Je kunt alle kanten op met dit makkelijke recept.

broccolitaart

Voor één hartige taart, als avondmaaltijd

1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli, in gelijke roosjes
1 puntpaprika, in dunne reepjes
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel, in reepjes
zout, peper & chili flakes naar smaak

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen op 200C

Hartige broccolitaart

Kook de broccoli in gezouten water, een minuut of drie en laat daarna goed uitlekken. Doe het deeg in de vorm – als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt kan dat natuurlijk ook, zorg wel voor een goed opstaand randje – en beleg de bodem met de goed uitgelekte broccoli.

Hartige taart met broccoli

Tussen de broccoli gaan de zongedroogde tomaatjes, die je eventueel nog wat kleiner snijdt, de reepjes paprika en de vis (als je die gebruikt). Klop de ricotta los met de eieren en een eetlepel van de olie van de tomaatjes. Breng op smaak met zout, peper en (matig) chiliflakes en giet dit in de springvorm.

Restje hartige taart in de lunchtrommel

Bak de hartige taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. Laat in de vorm iets afkoelen voor je de rand van de springvorm verwijdert. Kan zowel lauwwarm, als koud geserveerd worden. Lekker met een salade erbij. En eventuele restjes zijn ook top om mee te geven in de lunchtrommel.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier