Menu Vind Restaurant
* zaterdag 13 februari 2016 *

Guacemole met granaatappel & feta

Susan Aretz – Recepten

avocadoborrelhapjeoudennieuwsnacks

Rijpe avocado’s zijn toch wel altijd een traktatie, of je ze nou als ontbijt eet of snack. We hadden nog een aantal rijpe op de fruitschaal liggen die er gewoon om vroegen om omgetoverd te worden tot guacemole.

Een heerlijke dip voor bij de borrel in het weekend. Deze variant is met feta en granaatappel. Smullen!

Voor een kommetje vol

3 avocado’s
sap van 1 limoen
½ tl gemalen komijn
10g koriander
½ granaatappel, pitjes
50g feta, verkruimeld
1teen knoflook, geraspt

Guacemole met granaatappel

Afhankelijk van of je van een gladde guacemole houdt, of met iets meer structuur gebruik je een staafmixer of vork om de avocado’s fijn te maken. Ik houd van makkelijk, dus deed de avocado’s, limoensap, komijn, koriander en knoflook in een kom een maakte het met een staafmixer glad. Daardoor heen verkruimel je de feta en doe je de granaatappelpitjes.

Zelfgemaakte guacemole en tortilla chips

Overscheppen in een mooi schaaltje en garneer met nog wat feta en granaatappelpitjes. Wij namen uit Engeland recent pitta chips mee, die zijn in Nederland volgens mij niet verkrijgbaar. Maar met tortilla chips smaakt het er net zo lekker mee!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier