Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 maart 2017 *

Griekse pastasalade

Susan Aretz – Recepten

dinerlunchtrommelpasta

Soms is vers koken zó simpel. Zoals met deze pastasalade. Je hoeft letterlijk alleen maar een aantal ingrediënten te snijden, je kookt je favoriete pasta, mikt alles bij elkaar en klaar ben je!

Lauwwarm is deze pastasalade het allerlekkerst, maar hij doet het ook fantastisch (koud) in de lunchtrommel of neem ‘m mee (straks) naar het park of strand. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op!

Grieksepasta_ingredienten

Voor 4 personen

½ potje Kalamata olijven (à 240g)
200g feta (Dodoni), in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 komkommer, zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
zout & peper
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

Super snelle Griekse pastasalade

Terwijl je in 8-10 minuten de pasta in ruim kokende water beetgaar kookt snijd je alle ingrediënten. Bestrooi de blokjes feta met de gedroogde oregano.  Doe alles in een grote kom. Giet de pasta af en doe ‘m nog warm in de kom en hussel goed door.

Dan op smaak brengen met lekker wat goede olijfolie, zout en peper, voeg eventueel de kappertjes nog toe en klaar is je pastasalade!

Griekse pastasalade

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier