Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 september 2017 *

Gnocchi met spinazie roomsaus

Susan Aretz – Recepten

dinerpastaspinazievegetarisch

Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.

Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉

gnocchi spinaziesaus Smulpaapje

Voor vier personen

2x 400g kant en klare gnocchi
400g spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraice
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 250C

Spinazie roomsaus met gnocchi

Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hier 5 minuten op zacht vuur in aan. Dan de spinazie in delen erbij en op hoger vuur omscheppen tot ‘ie slinkt en je de hele zak in pan hebt. Meng hier de blauwe kaas en creme fraiche in, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen peper

Gnocchi met spinazie

Kook in ruim kokend en gezouten water de gnocchi in 1-2 minuten gaar en giet af. Doe ze in de ovenschaal, samen met spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de oven nu op de grillstand en zet 5 minuten, in de voorverwarmde oven, onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer met een tomatensalade.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier