Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 september 2017 *

Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus

Susan Aretz – Recepten

dinerpastavegetarisch

Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta aan zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni, of zelfs de pasta gewoon over normale pasta doen maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

gevulde pasta fdbox Smulpaapje

Voor 4-6 personen

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 oranje paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
125g mais
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten, iets kleiner gemaakt
125g ricotta
10 zwarte olijven, grof gehakt
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Verder nodig: ovenschaal 20x30cm – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Pastasaus met ricotta

Verwarm in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten in aan. Paprika en courgette erbij en op hoog vuur 5 minuten meebakken. De ansjovispasta erbij en een minuutje meebakken.

Gevulde pastaschelpen

Kook de pastaschelpen in ruim water in 10 minuten beetgaar. Doe in de tussentijd de gepelde tomaten bij de groente, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. Tot slot de ricotta en olijven er door heen roeren. Proef of ‘ie zo goed op smaak is.

Pasta met tomatenricottasaus

Vul de uitgelekte pastaschelpen met een eetlepel van de saus en leg ze in de ovenschaal. Saus over, verdeel die dan over de pastaschelpen en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer met een tomatensalade voor erbij.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier