Menu Vind Restaurant
* dinsdag 22 maart 2016 *

Garnalencocktail met home made whiskysaus

Susan Aretz – Recepten

garnalenpasensaus

Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z'n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Voor de cocktailsaus

2 el ongeslagen slagroom
1 el citroenmayonaise
2 el ketchup (Heinz)
½ tl worcestersaus
1 tl mierikswortel (Kühne)
1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
½ tl (gerookt) paprikapoeder
Maldon zout
Versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
gemengde sla
partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Hiervoor meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je 'm lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail - 3 variaties

Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier