Menu Vind Restaurant
* zondag 24 juli 2016 *

Frozen cupcakes

Susan Aretz – Recepten

Op warme dagen wil je graag dat de kids goed drinken en wat fruit binnenkrijgen, maar ja je kunt als ouders wel meer willen. Soms willen zij dan gewoon alleen maar ijs.

Nou, dat komt goed uit want alles wat jij wilt dat ze binnenkrijgen zit in deze cupcakes, maar dan in bevroren staat. Win win!

Voor ongeveer 12 stuks

300ml yoghurt – verdeeld in 2x 150ml
1 banaan
10 aardbeien

Verder nodig: siliconen muffinplaat – staafmixer – vriezer

Frozen smoothies

Mix 150ml yoghurt met de banaan tot helemaal glad. Idem voor de andere 150ml yoghurt, maar dan met de schoongemaakte aardbeien. Giet een laagje bananenyoghurt in de muffinvormpjes, tot die op is. Daarop gaat dan een laagje aardbeienyoghurt.

Zet het blik minstens 4 uur, liefst de hele nacht, in de vriezer. Daarna kun je de frozen cupcakes er dan zó uitwippen en laten opeten.

Tip: geen muffinblik?

Je kunt het natuurlijk ook in losse muffinvormpjes gieten, maar kies ook dan voor siliconen want in papieren vormpjes gaat het door het papier lekken en/of krijg je de papiertjes er niet meer af!

Variatietips

Je kunt natuurlijk ieder soort fruit dat je in huis hebt hiervoor gebruiken, ook diepvriesfruit!

Lekker knoeien

Omdat er geen stokje in zit en de cupcakes bevroren zijn kan het een knoeiboel worden. Maar hé, het is vakantie en netjes eten doen we morgen wel weer. Wil je het geknoei beperken leg ze dan in een bakje, zodat ze 'm daar in kunnen leggen in plaats van op de grond, tafel of bank ;-) Je kunt er natuurlijk - voor je ze invriest - ook een ijslolly stokje in steken, dat scheelt ook weer!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier