Menu Vind Restaurant
* zaterdag 1 oktober 2016 *

Frittata met bloemkool en spinazie

Susan Aretz – Recepten

dinereenpansmaaltijdvegetarisch

Met bloemkool kun je veel meer dan alleen maar koken en een kaassausje erover doen. Bijvoorbeeld in deze goedvullende frittata.

Gecombineerd met de spinazie en feta maak je een makkelijke, lekkere en snelle eenpansmaaltijd waar iedereen in het gezin van mee kan genieten!

Voor 4 personen

1ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el olie
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
6 eieren
125ml melk
2el creme fraiche
zout en peper

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 180C

Frittata met bloemkool en spinazie

Fruit de ui en knoflook in de warme olie 5 minuutjes aan. Doe de bloemkoolroosjes, die je zo klein mogelijk hebt gesneden, erbij en bak deze 8 minuten mee. Schep ze regelmatig om. In de tussentijd klop je de eieren los met de melk en creme fraiche, voeg zout en peper toe. Tot slot mag de spinazie bij de bloemkool, die je laat slinken.

Eenpansmaaltijd met eieren, groenten en kaas

Giet het eimengsel nu in de pan en verdeel het gelijkmatig. Laat even een paar minuten staan, verkruimel dan de feta erover en zet de pan in de voorverwarmde oven. In 10-12 minuten is je fritatta gaar. Haal – met een ovenwant!! – de pan uit de oven en serveer de fritatta met knapperig vers brood.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier