Menu Vind Restaurant
* donderdag 29 maart 2018 *

Frambozen tiramisu geïnspireerd door Janny van der Heijden

Susan Aretz – Recepten

dessertdinerpasen

Tijdens mijn interview met Janny van der Heijden, voor In de keuken met…, hadden we het over die lekkere Biscuit de rose die je in Reims kunt kopen. Die worden door de Fransen gegeten bij het aperitief of als dessert met een glas rosé champagne.

Maar je kunt er ook een heel lekker Italiaans getint toetje mee maken. Heb je deze biscuits niet in huis (ze zijn eventueel ook online te bestellen), dan kan het ook met de gebruikelijke dikkere tiramisu lange vingers.

frambozen tiramisu

Frambozen tiramisu voor 4 personen

200g mascarpone
2el frambozenjam (of andere vruchtenjam, zoals de winterjam van Potverdorie)
1 doosje verse frambozen
4-6 biscuit de rose (zijn ook online te koop, of maak ze zelf met het recept uit Patisserie van Hidde de Brabander)
frambozenlikeur (of gebruik siroop, voor alcoholvrije variant)
bosbessen, naar smaak
verse munt, voor garnering
4 kleine glaasjes

Frambozen tiramisu

Meng de mascarpone met de jam, hoe meer je gebruikt hoe zoeter het resultaat. Meng er ook 6 verse frambozen doorheen. Doe een laagje frambozen mascarpone op de bodem van het glas. Breek een biscuit in stukken en leg erop. Besprenkel met wat frambozenlikeur (of siroop). Daarom heen gaan bessen en nog een paar frambozen.

Snelle tiramisu met frambozen

Dan weer een laagje mascarpone en daarop een half koekje dat je weer besprenkelt met likeur, wat bessen, frambozen en garneer met munt. Zet in de koelkast om op te stijven, maar serveer wel op kamertemperatuur.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier