Menu Vind Restaurant
* donderdag 25 augustus 2016 *

Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Susan Aretz – Recepten

bbqitaliaans

Deze combinatie zag ik in het Big Green Egg book en accuut liep het water me in de mond. Het zoete van de verse vijgen, maar de blauwe kaas en dan op een pizza, van de barbecue. Beter wordt het niet!

In plaats van regulier pizzadeeg maakte ik ze met flatbreads, het resultaat was nog steeds verrukkelijk! Uiteraard kun je deze pizza’s ook in de oven maken, het enige dat je dan mist is de rokerige smaak van de barbecue.

pizza met vijgen en gorgonzola

Voor 4 personen

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen

Voor de uienrelish

2 rode uien
1tl gedroogde tijm
olijfolie
20g boter
½ - 1tl balsamico
zout

Verder nodig: barbecue verhitten tot 225C (indirect) – pizzasteen
Voor de ovenvariant: oven voorverwarmen op 225C – bakplaat met bakpapier

Pizza met gorgonzola en vijgen

Maak het deeg voor de flatbreads, zoals hier beschreven. Het enige dat je niet doet is ze bakken in de pan. Maar op het moment dat je ze uitrolt bedek je ze met de uienrelish (zie hieronder), stukjes gorgonzola en partjes vijgen.

Je gebruikt de helft van het flatbread deeg voor deze pizza’s, bak de overige deelbolletjes zoals in het originele recept staat aangegeven en als je ze niet meteen gebruikt vries ze in voor later gebruik

Pizza’s van de barbecue

Bak 6-10 minuten op een pizzasteen, tot de onderkant mooi goudbruin en krokant is en de bovenkant van het deeg ook gaar is.

Pizza uit de oven

Voor een ovenvariant geldt eigenlijk precies hetzelfde. Verwarm je oven voor op 225C, leg de pizza’s op de bakplaat en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Uienrelish

Voor de uienrelish verhit je een scheutje olie in een pan en halveer je de gepelde uien, snijd daarna in flinterdunne halve ringen. Bak deze, op laag vuur, bestrooit met de tijm, zout en het klontje boter toegevoegd.

Laat ze 20-30 minuten op medium vuur bakken, zonder heel veel te verkleuren, zodat ze lekker karamelliseren. Aan het eind voeg je de balsamico toe, begin met een halve theelepel en voeg evt. nog wat extra naar smaak toe. Laat afkoelen en gebruik om de bovenstaande pizza dun mee te bestrijken.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier