Menu Vind Restaurant
* zondag 11 september 2016 *

Fish burger, maar dan zelfgemaakt

Susan Aretz

fastfoodvis

Je maakt, net als bij de grote gele M, een visburger maar dan met lekkere vis, spinazie en echte smaaksmakers. En dan niet alleen voor heel veel minder dan kant en klaar kost, maar ook nog eens heel veel lekkerder dan afgehaald.

Maak de visburgers in zijn geheel klaar, zet koud weg en het enige dat je nog hoeft te doen ’s avonds is ze te bakken. Het lijkt wel fast food ;-)

Visburger Smulpaapje

Voor 4-6 burgers (afhankelijk van de grootte)

500g kabeljauw, fijngesneden
100g spinazie, fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 ei, geklutst
40-50 Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes

Verse visburgers

Snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de spinazie. Doe spinazie, vis, citroenrasp in een grote kom en meng daar het losgeklopte ei door. Dan de broodkruim erbij, zoveel als nodig is om stevige burgers te maken. Breng op smaak met zout en peper.

McFish, maar dan zelfgemaakt

Neem een goede hand vismengsel en maak er een burger van. Leg die op een schoon bord. Dek alle burgers af met huishoudfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik. Doe dit minstens 2 uur, zodat ze goed kunnen opstijven.

Visburgers met spinazie

Verhit in een koekenpan een beetje olie. Bestrooi de burgers dun met bloem, aan beide kant. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze op meerdere manieren serveren. Op een desembroodje, met wat extra spinazie of rucola. Maar als maaltijd, met oven aardappeltjes en (nog meer) gewokte spinazie is net zo lekker. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier