Menu Vind Restaurant
* donderdag 2 november 2017 *

Fattoush salade met Baharat croutons

Susan Aretz – Recepten

budgetdinersaladevegetarisch

Een fattoush salade is een Midden Oosten salade, waarbij knapperige en kruidige croutons de show stelen. Ik at een versie van deze salade bij vrienden en werd accuut verliefd op de heerlijke Baharat kruidenmix van Jonnie Boer die zij gebruikten.

De kruiden dus aangeschaft en direct de keuken in gedoken voor mijn versie van deze heerlijke maaltijdsalade.

fattoush salade_Smulpaapje

Voor vier personen

Voor de Baharat croutons

4 grote shoarmabroodjes, opengesneden
3-4el olijfolie gemengd met 1el Baharat kruiden (AH)
of de helft als je minder uitgesproken smaak wilt

Voor de salade

1 komkommer
3 puntpaprika’s
250g kleine tomaatjes
1el verse munt, fijngesneden
1el platte peterselie, fijngesneden
75g feta, (Dodoni) verkruimeld
35g kappertjes

voor de dressing

1el lekkere azijn (ik gebruikte tomatenazijn van Foodelicious)
2el extra vierge olijfolie
sap van ½ citroen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Kruidige Baharat croutons

Bestrijk de opengesneden broodjes met de kruidenolie en bak ze in 7-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd dan in croutons en bak eventueel nog paar minuutjes extra, zodat ze op en top knapperig zijn.

Fattoush salade

Snijd de groente reepjes, halveer de tomaatjes en meng met de kruiden en kappertjes in een grote schaal. Bestrooi met de feta en breng op smaak met een dressing van de azijn, olie en citroensap. Waar nodig nog lekker wat peper en zout toevoegen. Vlak voor je opdient meng je de croutons door de salade.

Lekker met bijvoorbeeld een  stuk gebakken verse worst of een stukje gebakken witvis. Maar ook heerlijk als lunchsalade in het weekend.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier