Menu Vind Restaurant
* zondag 10 januari 2016 *

Eitje uit de oven met gerookte zalm

Susan Aretz – Recepten

ontbijt

Dit gerecht staat op de kaart bij mijn favoriete koffiezaakje in Leiden, Borgman & Borgman. Ik moést het natuurlijk namaken, want de combi ei met zalm en het romige van de crème fraîche is namelijk onweerstaanbaar.

Dit is echt een verwenontbijtje om eens lekker in het weekend te maken. Genieten maar!

Voor 1 persoon

(hoeveelheid verdubbelen naar gelang aantal personen)

1el crème fraîche
½ tl grove mosterd
25-50g zalmsnippers
1 ei
versgemalen zwarte peper
gedroogde dille

Verder nodig: ovenvast schaaltje, grotere ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Eitje uit de oven

Meng de crème fraîche met de mosterd en schep daar de zalmsnippers door. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De zalm is best zout, dus wil je een mildere versie gaan dan uit van 25g. Meer mag natuurlijk altijd.

Verwenontbijt met ei en zalm

Schep het mengsel in het ovenschaaltje en breek hier het ei op los. Bestrooi met peper. Zet de schaaltjes voorzichtig in de grotere ovenschaal. Giet daar kokend water in, tot ongeveer halverwege het kleine schaaltje.

Oeufs en cocotte, zoals de Fransen het noemen

Zet dit 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot je eiwit gaar is. Houd je van een zacht eitje, check dan na 10 minuten. Wil je het eigeel iets harder, laat het dan langer staan. Het resultaat is afhankelijk ook van jouw oven, dus blijf in de buurt. Haal het schaaltje uit de oven, bestrooi met nog een beetje dille en serveer met een dikke snee geroosterd desembrood.

Eén reactie

Reactie van Susanne

Heerlijk. Ik heb de zalm nog op een bedje van gewokte spinazie met room en kaas gelegd.

Reactie formulier