Menu Vind Restaurant
* dinsdag 20 maart 2018 *

Dutch baby met vers fruit

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpasen

Dit stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby maar een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.

Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd… 😉

dutchbaby Smulpaapje

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

Recept voor de makkelijkste Dutch baby

Verwarm de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Dutch baby met vers fruit

Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 20 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 150C en bak nog een minuut of vijf. Het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzicht (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.

Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier