Dutch baby met vers fruit



Een Dutch baby maken stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby. Een Dutch baby is een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.

Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd…

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

dutch baby zoet

Dutch baby met vers fruit

Om je Dutch baby te maken verwarm je de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Recept voor de makkelijkste Dutch baby

Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 15-20 minuten, het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzichtig (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.

Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 20 maart 2018


2 reacties

  1. Sanne schreef:

    Oeeeeehhhh lekker! Kan je ipv gietijzeren pannetjes ook iets anders gebruiken om de dutch baby in te maken? Ik heb namelijk niet zo’n pan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!