Menu Vind Restaurant
* dinsdag 23 augustus 2016 *

Crostini caprese

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeitaliaanslunch

Eenvoud, de Italianen zijn er meester in. Met maar een paar ingrediënten een meesterlijk gerecht, of in dit geval een hapje maken. Niemand doet het ze na.

Of eigenlijk, toch wel. Want deze crostini caprese die ik deze zomer in Italië maakte kun jij nu thuis ook maken. Heerlijk bij de lunch, als antipasto of gewoon bij de borrel.

crostini caprese

Dit heb je nodig

1 ciabatta, in sneetjes (een stokbrood kan ook, maar is natuurlijk niet echt Italiaans...)
beetje olijfolie & 1 teen knoflook (gehalveerd)
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)
zout & peper

Verder nodig: grillpan, bbq of oven (op 200C voorverwarmd)

Crostini caprese

Snijd het brood in sneetjes, wrijf het teentje knoflook erover en druppel er wat olie op. Grill in de hete grillpan (of op de barbecue, dan wel een paar minuten in de voorverwarmde oven) tot ze knapperig zijn.

Smeer er pesto op en beleg met gehalveerde tomaatjes en een pluk buffelmozzarella. Versgemalen peper en eventueel nog wat zout er over en dat is het!
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier