Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 juni 2017 *

Couscous met kip en paksoi

Susan Aretz – Recepten

couscousdinerkip

Liefst maak ik tegenwoordig een aantal porties meer, omdat onze dochter dol is op couscous in haar lunchtrommel de dag erna. Lekker efficiënt, ’s avonds smullen en de dag erna ben je voor het vullen van de lunchtrommel zó klaar!

Deze couscous is weer helemaal anders dan de andere couscousrecepten die je op Smulpaapje vindt. Zo heb je lekker wat variatie in je couscous repertoire!

couscous kip paksoi

Voor 4 personen

350g kippendijen, in reepjes gesneden
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder, naar smaak
2 (mini) paksoi, in reepjes gesneden (goed wassen!)
1 rode paprika, in reepjes
200g couscous
rasp van 1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos, in dunne reepjes
2tl extra vierge olijfolie

Optioneel: Dukkah (Souq, Nadia & Merijn)

Snelle couscousmaaltijd met kip en groente

Wel de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Ik doe dat liefst met bouillon in plaats van alleen water, voor extra smaak. Voeg er ook nog de rasp van 1 citroen aan toe, dit geeft je couscous een lekkere frisse smaak. Als de couscous geweld is roer je er de olijfolie door, de abrikozen en verse munt, naar smaak.

Kippendijen voor in de couscous

Bestrooi de reepjes kip met sumak, zwarte peper en knoflookpoeder. Bak ze in 1 eetlepel zonnebloemolie in een hete pan 5 minuten op hoog vuur aan. Dan de paprika en paksoi erbij en die 3 minuten laten meebakken. Serveer met de couscous en bestrooi eventueel met wat Dukkah (dit is een specerijennotenmengsel, dat je kant en klaar kunt kopen maar ook heel prima zelf kunt maken Het geeft je gerecht net dat beetje extra!)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier