Menu Vind Restaurant
* donderdag 15 september 2016 *

Couscous met avocado & granaatappel

Susan Aretz – Recepten

couscousdinervegetarisch

Couscous is bij onze dochter absoluut favoriet, zeker als er genoeg overblijft om de dag erna in haar lunchtrommel mee te nemen. Bij mij is het favoriet omdat je er zo heerlijk mee kunt variëren en snel op tafel staat.

Deze couscous is dan ook weer net even anders dan de andere couscousrecepten die je op Smulpaapje vindt.

Couscous avocado Smulpaapje

Voor 4 personen

1 avocado, in blokjes
1 granaatappel, alleen de pitjes
2tl kappertjes
100g feta, verkruimeld
1el verse munt, fijngesneden
1el platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
200g couscous, ik gebruikte Artisan meergranen couscous (AH)

Couscous met avocado en granaatappel

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor. Doe die bij de gewelde couscous en meng goed. Ik vind couscous eigenlijk lauwwarm het lekkerste, maar je kunt ‘m in zijn geheel ook perfect voorbereiden en gekoeld tot gebruik wegzetten.

Serveer bijvoorbeeld met deze sappige honingcitroenkip en kook nog wat sperzieboontjes erbij, voor een volwaardige maaltijd.

Tip: Hoe haal je de pitjes uit een granaatappel?

Granaatappels zijn volop in het seizoen nu en super gezond! Maar hoe krijg je die pitjes er nu zonder slagveld in de keuken uit?  Doe hoe dan ook voor de zekerheid een schort om, want er zit behoorlijk wat sap in deze rakkers.

Halveer de granaatappel en pak de bolle kant naar boven in je hand. Zet een bakje klaar, houd daar de granaatappel boven en met een houten pollepel sla je er nu op en vang je de pitjes en het sap op. Makkelijk hé?!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier