Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 april 2017 *

Courgette & spinaziesoep met basilicum

Susan Aretz – Recepten

courgettedinersoep

Als je nu een soep wilt die in een mum van tijd op is, en ook nog eens bomvol met groente zit dan is dit recept voor jou. Soep is super simpel om te maken, maar oh zo lekker en samen met een lekkere boterham een prima, snelle, doordeweekse maaltijd.

De verrassing is de subtiele smaak van basilicum en door de citroen heeft ‘ie iets lekker fris. Kom, de keuken in!

Courgette basilicumsoep Smulpaapje

Voor 6 kommen soep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1el zonnebloemolie
2 courgettes, in blokjes (ongeveer 700g)
100g babyspinazie
25g verse basilicum
1el citroensap
versgemalen zwarte peper & zeezout
1,25L water

Verse soep in een handomdraai

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de uit 2 minuten zachtjes aan. Dan de knoflook erbij en ook 2 minuten zachtjes laten mee fruiten. Courgetteblokjes erbij, een minuutje even omscheppen en aanbakken voordat je het water erbij giet en alles aan de kook brengt.

Snelle courgettesoep

Laat een minuut of 10 pruttelen, tot de courgette zacht is en doe er dan de spinazie en basilicum bij. Even doorroeren en dan blenden. Dat kan met een staafmixer, haal dan wel de pan van het vuur. Of in een blender (eventueel in twee delen). Breng dan op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Als laatste nog het citroensap erbij. Even proeven of er nog wat extra peper, zout of citroensap doormoet en klaar ben je!

Eén reactie

Reactie van Martine

Oehhhh die ga ik proberen met ons bday feestje met familie aanstaande maandag. Dan heb ik allemaal volwassenen en kids in huis, dus maak ik 1 grote bak met soep, lekkere broodjes, hapjes en salade - helemaal top dit recept!

Reactie formulier