Courgette cannelloni uit Basics to Brilliance Kids



Hoewel ons eigen moppie niet meehielp bij het maken van deze cannelloni van courgette, is dit wel een top recept om samen met je kinderen te maken. Het is afkomstig uit Basic to Brilliance kids van Donna Hay, Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze verschillende onderdelen van het recept zelf doen.

Ik vond het vooral een leuke manier om te kijken of ik op deze manier wél courgette in ons kind kreeg…. Dat lukte redelijk, hoewel ze blijft volhouden dat het niet haar favoriete groente is. Ook voor volwassenen is dit trouwens echt een leuke manier om groente te eten.

ovenschotel

Maaltijd voor 4-6 personen
180g diepvries doperwten, ontdooid
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie, grof gehakt
1 handje fijngehakte munt
rasp van 1 citroen (eerst schoon boenen)
4 courgettes, in dunne lengteplakken met kaasschaaf gesneden *)
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

verder nodig: ovenschaal  22×30 cm – oven voorverwarmen 180C

groente

Courgette cannelloni Donna Hay

Als basis van de cannelloni met courgette doe je de ontdooide erwtjes in een grote kom. Samen met de ricotta, spinazie, munt, citroenrasp, zout en peper stamp je ze met een aardappelstamper grof. Meng dan de eieren erdoor. Schaaf de courgettes in de lengte, tot je ongeveer 24 plakken hebt. Schep op iedere plak een lepel van het mengsel en rol de plakken dan als cannelloni op tot een rolletje. Giet de passata in de ovenschaal en zet hier de rolletjes gevulde courgette in. (zie de foto hierboven)

Makkelijke maaltijd met courgette

Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de rolletjes, nog een beetje extra peper erover en zet de ovenschaal dan 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen voor je ze verdeelt. Wij maakten er nog wat pasta bij, zodat die lekker met de tomatensaus gegeten kon worden.

Wat doe je met de restjes courgette

Ik hield best wat restjes courgette over, omdat je van het binnenste deel van de courgette niet goed plakjes kunt maken. Van al die resten courgette heb ik nog een lekkere courgettesoep gemaakt. Niks verspillen!

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!