Menu Vind Restaurant
* woensdag 17 januari 2018 *

Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

Susan Aretz – Recepten

bakkenontbijtzoet

Dit recept is het resultaat van een filmpje dat ik zag op Tasty Junior en de gezouten karamel die ik maakte uit Koken met Karamel. Overigens krijg je met die karamel een schoenzool nog lekker, maar dat is weer een ander recept 😉

Deze kaneelbroodjes vragen wat tijd, maar het resultaat is echt geweldig en zó lekker. Ook zonder de karamel. Maar doe daar maar gewoon toch een klein beetje van erop, want lekker kan nóg lekkerder…

confetti cinnamon rolls

Voor ongeveer 12 cinnamon rolls

250ml handwarme melk
7g gedroogde gist
75g witte basterdsuiker
½ tl zout
70g gesmolten boter
450g bloem
2el gekleurde sprinkles (ik gebruikte dr. Oetker)

voor de vulling

65g zachte boter
1 tl kaneel
75g bruine suiker (of rietsuiker)
2el gekleurde sprinkles

Verder nodig: bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (boven en onderwarmte) – gezouten karamel (het recept vind je hier)

Confetti cinnamon rolls

Meng de warme melk met de gist en laat 5 minuten staan. Doe de suiker, zout, bloem en sprinkles in een kom en meng door elkaar. Giet daar het gistmengsel en de boter bij. Kneed dit alles – minimaal 10 minuten – tot een samenhangend deeg. Dat kan in een keukenmachine met deeghaak, of met de hand. Weersta de verleiding om er mee bloem in het begin bij te doen! Maak een bol van het deeg, doe dat in een schone kom en zet afgedekt minimaal een uur (of tot het deeg is verdubbeld in volume) weg, op een droge en warme plak.

Koffiebroodjes met kaneel

Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een centimeter dik. Besmeer met de boter en bestrooi met suiker, kaneel en sprinkles. Rol vanuit het langste stuk op, tot je een dikke rol hebt. Snijd die in ongeveer 10-12 stukken. Leg deze, met de snijzijde naar boven, in het ingevette bakblik (ik gebruikte een springvorm) en bestrooi eventueel nog met wat extra sprinkles. Laat, afgedekt, nog een half uur rusten.

Cinnamon rolls met salted caramel

Verwarm nu de oven voor en bak de cinnamon rolls in 15-20 minuten, goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Besmeer de bovenkant, als ze zijn afgekoeld, met een lik karamel. Vers het allerlekkerst!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier