Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 februari 2017 *

Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip

Susan Aretz – Recepten

couscousdinerlunchtrommelsalade

We lonken alvast een klein beetje naar het komend voorjaar, met deze frisse maaltijdsalade. Fris door de citroen die je toevoegt aan de couscous, met een zoete touch door de dadels.

Een maaltijdsalade die zich ook geweldig mee laat nemen voor een smakelijke lunch op school en/of kantoor. Voor een vegetarische versie laat je de gerookte kip weg.

citroen parelcouscous_Smulpaapje

Voor 2 grote en 2 kleine eters

200g parelcouscous (ik gebruikte die van Al’Fez, oa te koop bij AH)
250g medjoul dadels, opengesneden en pit eruit
100g zachte geitenkaas
5g peterselie, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
1el honing
zout en peper
rasp van 1 citroen
125g gerookte kipfilet
scheutje lekkere olijfolie

Snelle maaltijdsalade met couscous

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Voeg de citroenrasp en een scheutje olijfolie toe en laat afkoelen. In de tussentijd meng je de geitenkaas met de kruiden en honing. Breng op smaak met zout en peper. Vul de dadels met het geitenkaas mengsel.

Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de kip door de couscous te mengen. Je kunt de dadels heel toevoegen aan de salade, of in stukjes snijden en er dan door heen doen. Heb je nog geitenkaas over, verkruimel die dan over de salade heen. Hetzelfde geldt voor eventuele kruiden die je nog over hebt, het wordt er alleen maar lekkerder van. Tot slot nog op smaak brengen met zout & peper en je bent klaar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier