Menu Vind Restaurant
* donderdag 1 juni 2017 *

Citroencouscous met abrikozen & noten

Susan Aretz – Recepten

bbqcouscousdinerlunchvegetarisch

Wij worden thuis altijd erg blij van couscous. Omdat je er een volledige maaltijdsalade van kunt maken, maar ook omdat het zo’n snelle, gezonde maaltijd is om te maken.

Deze couscous krijgt extra smaak door de toevoeging van citroensap en rasp en bleek een geweldige begeleider van een stukje gebakken (wit)vis. En de dag daarna was het restje een lekkere snelle lunch!

Voor 4 personen

200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden

voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Snelle couscous met noten en abrikozen

Wel de couscous in de bouillon (in plaats van water) voor extra smaak en voeg de citroenrasp en sap meteen toe, zodat ook die smaak kunnen geven aan de couscous. Als de couscous geweld is roer je ‘m even door en voeg je de andere smaakmakers toe.

Bak een stukje vis en bereid je groente naar keuze en serveer met de couscous, die het lekkerste op kamertemperatuur is!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier