Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 juli 2017 *

Citroenaardappeltjes van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

aardappelbbqvegetarisch

Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.

Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!

citroenaardappeltjes BBQ

Voor 4 personen, als bijgerecht

1kg nieuwe oogst aardappeltjes
rasp van 1 citroen
2-3 tenen knoflook
1el lekkere olijfolie
zout & peper

Verder nodig: barbecue voorverwarmd op 190C (of oven op dezelfde temperatuur) – ovenschaal

Nieuwe oogst aardappeltjes van de BBQ

Boen de aardappeltjes onder de kraan schoon, maar laat de schil er aan zitten. Laat uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal (eventueel gehalveerd). Bestrooi met de citroenrasp, zout, peper en olie en hussel even goed om. Leg de tenen knoflook tussen de aardappeltjes.

Citroenaardappeltjes van de barbecue

Zet de schaal – eventueel naast de worteltjes, als je die ook maakt – op de warme barbecue (indirect) en laat ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schep halverwege even om. Serveer met bijvoorbeeld met de wilde zeebaars & worteltjes van barbecue.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier