Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 juli 2016 *

Citroenpasta met knoflookgarnalen

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodgarnalenitaliaanspasta

In letterlijk minder dan 10 minuten kun je aan tafel. In je kommetje vind je friszure en tegelijkertijd heerlijk romige pasta met knapperige knoflookgarnalen. Samen zijn ze het meest ultieme fastfood dat je ooit zult eten.

Pure verwennerij dus, deze citroenpasta met knoflookgarnalen!

Voor 4 personen

voor de knoflookgarnalen

1 zak reuzegarnalen (à 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken

voor de citroenpasta

250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 à 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

Super snelle citroenpasta met knoflookgarnalen

Verhit in een hapjespan de olie met de knoflook, en laat het op laag vuur staan zodat de knoflook smaak kan afgeven aan de olie. In de tussentijd breng je een pan water aan de kook en kook je de pasta, in 3 minuten, beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Pasta terug in de pan, kookvocht, slagroom, citroensap en -rasp erbij en goed doormengen. Laat even staan.

Knoflookgarnalen

Zet het vuur van de pan met knoflookolie hoger, haal de knoflook eruit. Garnalen erin en op hoog vuur, om en om, roze bakken. In letterlijk 2 minuten zijn ze gaar. Schep de pasta in een kommetje, garnalen erop en garneren met basilicum en eventueel wat extra zwarte peper. Bueno appetito!