Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 december 2016 *

Cinnamon croissantjes

Susan Aretz – Kerstmenu 2016

kerstkerst2016ontbijt

Hoe zeer ik ook een ochtendmens ben, tijdens de kerstdagen wil ik 's ochtends niet een eeuwigheid in de keuken staan. Dit recept is dan ook een perfect 'cheat' recept. voor als je het kaneelstapelbrood even te veel werk vindt. Wel de smaak, niet het gedoe.

Dus pers lekker wat sinaasappels, zet een goede bak koffie en met 5 minuten werk zet je een bakplaat heerlijke kaneelcroissantjes in de oven.

kerstontbijt 2016 Smulpaapje

voor 6 croissantjes

1 rol croissantdeeg
2el zachte roomboter
1el kaneel
2el kristalsuiker
1ei losgeklopt

verder nodig: bakplaat - oven voorverwarmen (temperatuur volgens gebruiksaanwijzing van het croissantdeeg)

Snelle kaneelcroissantjes

Rol het deeg uit en snijd los volgens de gebruiksaanwijzing. Besmeer ieder driehoekje met boter. Meng suiker en kaneel en strooi over het beboterde deel. Rol dan op tot croissantjes en leg op de bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei. Is er nog kaneelsuiker over strooi die dan over de bovenkant. Bak volgens de gebruiksaanwijzing, tot ze mooi goudbruin zijn.

Warm zijn ze het allerlekkerst! Wil je meer ontbijtinspiratie? Kijk dan ook eens hier
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier